onsdag 30. januar 2013

Dette må du være obs på når du bruker mikrospar

På denne bloggen har jeg tidligere vært veldig positiv til mikrospar, og er det fortsatt, men det er likevel noen få ting man bør ha i bakhodet når man bruker denne tjenesten.

Først og fremst, det føles ikke som pengene forsvinner fra kontoen, men de gjør jo faktisk det. Ofte fortere enn man skulle trodd. Dette er jo greit helt til man plutselig ikke har råd til å kjøpe mat på butikken fordi man har overført altfor mye med mikrospar den måneden.

Nordea tilbyr jo mikrospar, og denne kan settes til å overføre pengene til en høyrentes parekonto. Det er jo supert, men det som er problemet er at det er høye gebyrer om man tar ut penger derfra mer enn 12 ganger per år. Det betyr at du kun kan ta ut penger derfra én gang i måneden uten å måtte betale denne avgifter. Derfor er det veldig dumt å bruke mikrospar hvis man egentlig ikke har råd, da det faktisk fort kan bli dyrt å overføre tilbake til forbrukskontoen. For folk flest er ikke dette et problem, men det er likevel verdt å være obs på!

Når du har disse tingene i bakhodet kan man begynne å bruke mikrospar på en fornuftig og god måte. Da skal du se at sparekontoen fyller seg opp i passe hastighet, og i løpet av noen få år vil man trolig ha råd til en god ferie eller hva man skulle ønske seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar