torsdag 31. januar 2013

Mikrospar til veldedighet

Mikrospar er en genial måte å fylle opp sparekontoen på, men visste du at det også er mulig å bruke mikrospar til å støtte en veldedig organisasjon? I bunn og grunn fungerer det på nøyaktig samme måte som vanlig mikrospar, men pengene du "sparer" blir donert bort til en valgfri veldedig organisasjon istedenfor.

Personlig synes jeg dette er en kjekk måte å gi penger til veldedighet på. For eksempel kan man sette den til å runde opp til nærmeste tier hver gang man handler, noe som betyr at du gir bort 3 kroner om du kjøper noe for 67 kroner. Da blir totalt 70 kroner fjernet fra kortet ditt, hvor 67 går til butikken og 3 til den veldedige organisasjonen.

Man kan også velge å gi et fast beløp hver gang man benytter seg av kortet for å betale. Her kan man velge mellom 5, 10 eller 20 kroner hver gang man betaler, og da overføres automatisk den valgte summen til organisasjonen hver gang du betaler. Dersom du skal handle veldig mye en dag kan du også sette opp en dagsgrense som sørger for at du ikke ender opp med å gi flere hundre kroner samme dagen - med mindre man ønsker det da selvfølgelig.

Hos Nordea er det per dags dato fire forskjellige organisasjoner man kan mikrodonere til: Redd Barna, UNICEF, Norske Kvinners Sanitetsforening og Oslo domkirke – Åpen kirke. Her har man altså litt forskjellig, med blant annet store, kjente organisasjoner som Unicef og Redd Barna. Her finner altså de fleste noe som passer å gi penger til, og dette er også organisasjoner som er flinke til å bruke pengene på det som trengs, og ikke administrative utgifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar