fredag 1. februar 2013

Mikrospar en sparekonto til barnet ditt

Mikrospar er en genial måte å spare opp penger på - helt uten at du merker det! I denne artikkelen skal vi ta for oss noe ennå bedre, nemlig å lage en sparekonto til barnet sitt og bruke mikrospar for å fylle den opp med penger mens barnet vokser opp.

Noen velger å lage en sparekonto til barnet allerede det første året etter at det blir født, og hvorvidt man vil lage det i barnet sitt navn, eller bare ha det i sin egen bank i egen navn må man avgjøre selv. Av diverse skattmessige grunner kan ofte det ene være mer gunstig enn det andre, så her må man nesten undersøke litt selv. Om man lager det i barnet sitt navn er det ofte vanlig å kreve at ungen må fylle 18 år før de får mulighet til å ta ut pengene fra sparekontoen.

Når sparekontoen er på plass kan du koble din egen mikrospar opp mot denne kontoen så lenge dere begge har samme bank. Om dere har forskjellig bank er det nok lettest å spare opp på en egen konto og overføre til barnet sin konto et par ganger i året. Med sammen banken går dette altså helt automatisk, og da får ungen litt penger hver eneste gang du drar kortet ditt på butikken.

I en verden hvor penger er viktig kan barnet virkelig dra nytte av en solid sparekonto som kan hjelpe dem på vei mot å kjøpe sin egen bolig, ta en ordentlig utdanning eller hva enn de vil bruke pengene på. En slik sparekonto vil hjelpe dem på en god vei mot alt dette, og det beste av alt er at du trolig kommer til å merke veldig lite til mikrosparingen din. Men i løpet av 17-18 skal jeg love deg at det blir snakk om veldig mye penger som barnet kan dra nytte av når de blir voksne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar