mandag 4. februar 2013

Mikrospar deg til en ny TV

Det beste med mikrospar er at man kan spare små summer hele tiden og se kontoen vokse seg stor og feit. Når jeg begynte med mikrospar var målet mitt å spare meg opp til å kjøpe en TV, og etter litt over et år nådde jeg endelig målet.

I starten valgte jeg å spare 20kr per gang jeg brukte kortet. I løpet av én måned dro jeg kortet hele 38 ganger, og endte opp med 760kr på sparekontoen. Dette var mye penger, men det ble faktisk så mye at jeg merker det veldig godt på hvor god råd jeg hadde. Derfor valgte jeg å bytte over til å runde av til nærmeste tier istedenfor å spare 20kr per gang.

De neste månedene ble det ikke like mye penger, men i løpet av 13 måneder endte jeg med et gjennomsnitt på litt over 300kr i måneden. Til sammen hadde jeg litt over 4 100kr når jeg valgte å kjøpe TV-en, og er nå godt fornøyd med både mikrospar og TV!

Så moralen med historien er at man faktisk fint kan klare å mikrospare seg til en TV eller noe annet fint. Den første månedene gikk det hardt utover økonomien min, etter de andre tolv månedene gikk det faktisk helt fint, og jeg hadde ikke noe problemer med økonomien i det hele tatt.



søndag 3. februar 2013

Fordelene med å bruke mikrospar

For mange nordmenn har mikrospar revolusjonert måten vi sparer på, og hjulpet mange med å bygge opp en solid sparekonto de kan bruke på reiser, oppussing eller hva enn man skulle ønske. I forhold til vanlig sparing er det mange fordeler, og videre kan du lese om alle fordelene med å bruke mikrospar.

Det aller beste med mikrospar er at du kan spare penger uten at du trenger å gjøre noe som helst. Hver eneste gang du bruker kortet ditt vil en liten og valgfri sum overføres til sparekontoen din. Hvis du kjøper ting fire ganger på en dag vil denne summen overføres til sparekontoen din fire ganger, så jo mer du handler, jo mer penger sparer du!

Når man kun bruker vanlig sparing kan man fort risikere at man glemmer å sette av penger til å spare, eller rett og slett ikke har tid og mulighet og dermed ender opp med å bruke pengene istedenfor. Med mikrospar slipper du dette problemet, og den avtale summen overføres hver gang du bruker kortet. Det flotte med det er at man ikke må overføre mye penger på en gang, slik at du plutselig får litt dårlig råd, og istedenfor overfører den småbeløp hele tiden, slik at pengene forsvinner sakte, men sikkert.

Om du vil ha pengene til en sparekonto, en bufferkonto eller spare opp til å kjøpe noe nytt kan du velge helt selv, og det er gøy å følge med på hvordan du jevnlig nærmer deg målet ditt, helt uten at du merker at du sparer! Hvis du velger å spare så mye som 20kr hver gang du handler blir det fort litt penger på denne sparekontoen, og man kan fort få råd til en TV eller en storbytur i løpet av rimelig grei tid.

lørdag 2. februar 2013

Mikrospar med kredittkort

Å bruke mikrospar sammen med et kredittkort kan i noen tilfeller fungere. Nordea som bank lar deg gjøre dette, men før man setter opp mikrospar på kredittkortet er det lurt å tenke litt godt over om det faktisk er et godt valg.

Når man bruker kredittkort låner du nemlig banken sine penger, og det betyr at de må betales tilbake. Som oftest er det gratis å betale tilbake kredittkortgjelden så lenge man gjør det innen 30 dager, men hva er vitsen med å spare penger som må betales tilbake innen 30 dager uansett? Det er jo ikke dine penger, og de må overføres tilbake til banken, så de får ingen realistisk effekt av å stå på sparekontoen.

Hvis man har et vanlig bankkort med saldo, men også kredittk på, vil det være mulig å velge hvorvidt man ønsker at mikrospar fortsatt skal fungere etter at man har brukt opp saldoen og betaler med kreditten isteden. Igjen, hva er vitsen med å spare når det ikke er dine penger? Valget er ditt, men jeg ser liksom ikke helt vitsen med det.

fredag 1. februar 2013

Mikrospar en sparekonto til barnet ditt

Mikrospar er en genial måte å spare opp penger på - helt uten at du merker det! I denne artikkelen skal vi ta for oss noe ennå bedre, nemlig å lage en sparekonto til barnet sitt og bruke mikrospar for å fylle den opp med penger mens barnet vokser opp.

Noen velger å lage en sparekonto til barnet allerede det første året etter at det blir født, og hvorvidt man vil lage det i barnet sitt navn, eller bare ha det i sin egen bank i egen navn må man avgjøre selv. Av diverse skattmessige grunner kan ofte det ene være mer gunstig enn det andre, så her må man nesten undersøke litt selv. Om man lager det i barnet sitt navn er det ofte vanlig å kreve at ungen må fylle 18 år før de får mulighet til å ta ut pengene fra sparekontoen.

Når sparekontoen er på plass kan du koble din egen mikrospar opp mot denne kontoen så lenge dere begge har samme bank. Om dere har forskjellig bank er det nok lettest å spare opp på en egen konto og overføre til barnet sin konto et par ganger i året. Med sammen banken går dette altså helt automatisk, og da får ungen litt penger hver eneste gang du drar kortet ditt på butikken.

I en verden hvor penger er viktig kan barnet virkelig dra nytte av en solid sparekonto som kan hjelpe dem på vei mot å kjøpe sin egen bolig, ta en ordentlig utdanning eller hva enn de vil bruke pengene på. En slik sparekonto vil hjelpe dem på en god vei mot alt dette, og det beste av alt er at du trolig kommer til å merke veldig lite til mikrosparingen din. Men i løpet av 17-18 skal jeg love deg at det blir snakk om veldig mye penger som barnet kan dra nytte av når de blir voksne!