tirsdag 26. november 2013

Så mye kan man faktisk spare med mikrospar!

Vi har skrevet veldig mye fint om mikrospar her på bloggen, men så langt har vi ikke kommentert selve tallene du kommer til å spare opp i detalj. Det skal vi derimot gjøre noe med nå, så kan du fint få en oversikt.

Med mikrospar sparer du penger hver eneste gang du trekker kortet i en bankterminal eller minibank, men ikke når du handler på internett. Dette betyr at hvor mye du kommer til å spare i løpet av en dag først og fremst avhenger av hvor ofte du trekker kortet, men også av hvor mye du velger å overføre til sparekontoen for hver transaksjon.

Du kan nemlig selv velge om du vil overføre 1kr, 2kr, 5kr, eller hvor mange kroner du vil, så om du må tvangspare mye er det ingenting i veien for å overføre 100kr eller mer hver gang du trekker kortet.

10kr er en fin sum jeg selv er fornøyd med som mikrospar. Da er det nok til at det blir mye penger ut av det, selv om 10kr er så lite at jeg ikke merker at det forsvinner fra kortet.

Etter å ha sett over nettbanken min kom jeg frem til at jeg i gjennomsnitt har dratt kortet 3 ganger om dagen. Dette er nok litt over gjennomsnittet, da jeg handler frokost og lunsj i jobbtiden, og som oftest handler på vei hjem fra jobb. Kombinert med litt shopping ble dette akkurat 3 ganger daglig i gjennomsnitt.

Med 10kr per trekk, og 3 trekk per dag ble det altså 30kr per dag. Det tilsvarer faktisk 900kr hver måned på sparekontoen, og etter ett år kan jeg sjekke kontoen og se 10800kr. Det er over ti tusen kroner spart med mikrospar på et år! Da har jeg akkurat råd til å ta med kona på en fin liten ferie, og alt dette uten å gjøre annet enn å gå i nettbanken og aktivere mikrospar.

fredag 22. november 2013

Når kan man begynne mikrospar?

Mikrospar er genialt for alle som ønsker å spare til noe, men når er man egentlig gammel nok til å begynne mikrosparingen? Faktisk trenger man ikke å være voksen, og så lenge man har et eget bankkort fra en bank som tillater mikrospar er det ingenting i veien for å slå på mikrospar selv om man er ung.

For barn og ungdom er dette en genial måte å spare på, da de kan jobbe mot å spare til større ting, samtidig som de bruker penger på godteri og annen moro. Hvor mye man ønsker å spare per transaksjon er helt opp til dem selv, uansett om de vil overfore 1kr, 5kr eller 25kr hver gang de drar kortet i butikken.

Kort fortalt er det ingen aldersgrensen for mikrospar, så det er bare å kaste seg ut i det når man selv ønsker. Pengene settes jo bare over på din egen sparekonto, og alle har selv tilgang til disse, men med en mye bedre rente enn den man får på vanlige brukskontoer.

For å begynne å bruke mikrospar kan man enkelt nok ringe banken sin, eller stikke innom et banklokale. Det er ennå ikke alle norske banker som har mikrospar, men det begynner å hjelpe seg.